Αδάμ Αθανάσιος Ιατρός Ορθοπεδικός

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΑΔΑΜ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, MD, FICS

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Αδάμ Αθανάσιος, MD, FICS είναι χειρουργός ορθοπεδικός στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έπειτα, ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς, καθώς και στην Ορθοπεδική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της Θεσσαλονίκης (τμήμα Αθλητικών Κακώσεων).

Έχει εκπαιδευθεί στη Χειρουργική Παίδων στο “Booth Hall-Children’s Hospital” στο Manchester της Αγγλίας, καθώς και στη Χειρουργική Ώμου στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο “Asklepios Klinik Seligenstadt”, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Επιπλέον, έχει εξειδικευθεί στο τμήμα προθέσεων/ολικών αρθροπλαστικών στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική “Sahlgrenska” του Goteborg της Σουηδίας. Εκεί παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτελώντας μεγάλο αριθμό Ολικών Αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου, ακολουθώντας τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα Σουηδικά προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί και με την Χειρουργική Άκρου Ποδός, έχοντας εκπαιδευθεί στην Κλινική “Policlinico-Ponte San Pietro” στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στα τέλη του 2017 εκπαιδεύθηκε στο κορυφαίο Αμερικανικό Νοσοκομείο “Hospital for Special Surgery-HSS” στο τμήμα ολικών αρθροπλαστικών, όντας υπότροφος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. (πρόκειται για τη Νο.1 Ορθοπεδική Κλινική της Αμερικής, σύμφωνα με το U.S News & World Report).

Από το 2014 είναι μέλος του International College of Surgeons (ICS), το οποίο εδρεύει στο Σικάγο της Αμερικής. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ορθοπεδικά συνέδρεια εντός και εκτός Ελλάδος.

Το 2022 έλαβε την πιστοποίηση του MAKO Smart Robotics, του πλέον σύγχρονου συστήματος για επεμβάσεις ρομποτικής ολικής αρθροπλαστικής γόνατος & ισχίου, στα κεντρικά της Αμερικανικής Εταιρείας Stryker, στη Florida, USA.

Ο κ. Αδάμ Αθανάσιος, χειρουργός ορθοπεδικός, διατηρεί δύο σύγχρονα ιατρεία στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τη Euromedica- Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Για να επικοινωνήσετε με τον γιατρό, πατήστε εδώ: https://orthopedikos-adam.gr/epikoinonia/