ολική-αρθροπλαστική-θεσσαλονίκη

ΜΕΘΟΔΟΙ

ΜΙΚΡΟΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ

ΜΙΚΡΟΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ

Η μικροδισκεκτομή αποτελεί επεμβατική μέθοδο που θεραπεύει περιπτώσεις δισκοκήλης. Είναι ελάχιστα επεμβατική και ασφαλής.

Σημειώνεται ότι η δισκοκήλη αποτελεί μία από τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Το εύρος της κλινικής εικόνας ποικίλει, από απλή οσφυαλγία με επαναλαμβανόμενα επεισόδια που μπορούν να καθηλώνουν τον ασθενή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οσφυαλγία σε συνδυασμό με ισχιαλγία (αντανάκλαση του πόνου σε ένα ή και τα δύο κάτω άκρα) ή μόνο ισχιαλγία.

Το ανησυχητικό είναι οι περιπτώσεις όπου ο πόνος συνδυάζεται με νευρολογική σημειολογία, η οποία προκαλεί μουδιάσματα, αδυναμία σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, μείωση ή κατάργηση των αντανακλαστικών και πόνο μη αντιμετωπίσημο με συντηρητικές μεθόδους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση κρίνεται απαραίτητη και πραγματοποιείται με τη μικροδισκεκτομή.

Πώς πραγματοποιείται η μικροδισκεκτομή

Με τη μέθοδο της μικροδισκεκτομής προβαίνουμε σε αφαίρεση του δίσκου που προβάλει (δισκοκήλη) και έρχεται σε επαφή με το νεύρο. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, αφού με τη χρήση του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος βλάβης του νευρικού ιστού.

Η τομή είναι 2-3 εκατοστά, ενώ η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα και ο ασθενής την επόμενη του χειρουργείου φεύγει βαδίζοντας, χωρίς καμία υποστήριξη, απαλλαγμένος πλήρως από τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε.